Представительство Европейского Туроператора «1000 UT»Украина 1000 дорог
+38 (044) 225 25 08
Курс валютEuro - $ US dollar -

Будапешт из Киева (поезд+автобус) от 203 EUR ½ DBL -6 дней /3 ночи! Лечебные туры в Венгрию, Чехию, Словению, Израиль! НОВИНКА! Тур «БУДАПЕШТ+ПРАГА» 6 дней от 303 евро, а/к Wizzair! Индивидуально в Прагу на автобусе, 5 дней от 197 евро! Грузия для тебя - 4 дня от 123 дол! Экскурсионные туры в Испанию 5 дней от 254 евро!Авиатур "Вся Италия" 8 дней от 250 евро! Паломнический тур в Израиль с авиаперелётом, 18.09, 1/2 DBL HB - 653 дол/8 дней! Туры в Стамбул, 4 дня от 125 евро с экскурсией по Стамбулу!Знакомство с Литвой от 249 евро на рейсовом автобусе!

Вебинары
Новости

Подорожуємо по безвізу

Умови безвізового режиму

Безвізовий режим дозволятиме короткотермінове перебування в державах-членах ЄС (за виключенням Великобританії та Ірландії) та інших державах-учасницях Шенгенської угоди до 90 днів протягом 180 днів.

Новий порядок поїздок надаватиме право на безвізовий в’їзд лише з приватною метою: туризм, відвідання родичів, пошук бізнес партнерів, відвідання семінарів, конференцій тощо.

Безвізовий режим не надаватиме права на господарську, комерційну діяльність, працевлаштування, роботу за контрактом і т.п.

Для тих, хто має намір перебувати довше, ніж 90 днів.

Перевищення дозволеного строку перебування може стати причиною відмови у в’їзді до держав-учасниць Шенгенської угоди у майбутньому.

Термін перебування перевищує встановлені 90 днів, та ця інформація стала відома:

 

до початку поїздки

після початку подорожі

необхідно якнайшвидше звернутися до консульської установи держави призначення з метою отримання консультації та, залежно від випадку, оформлення візи необхідного типу.

необхідно невідкладно звернутися до міграційних органів влади держави перебування для отримання консультації та врегулювання Вашого міграційного статусу.

 

 

 

 

 

 

 

 

У виключних випадках термін перебування може бути подовжено, наприклад, у разі необхідності термінового лікування, стихійного лиха, виникнення інших непереборних обставин. Перевірити сукупний строк перебування особи в ЄС можна за наступним посиланням:

http://ec.europa.eu/dgs/home-affairs/what-we-do/policies/borders-and-visas/border-crossing/schengen_calculator_en.html?lang=en

Необхідні умови для здійснення безвізових поїздок до Шенгенської зони

Для того, щоб скористатись правом безвізових поїздок до Шенгенської зони, потрібно оформити закордонний біометричний паспорт ( http://dmsu.gov.ua/posluhy/dokumenti-dlya-vijizdu-za-kordon).

Крім цього, також необхідно мати під час кожної подорожі документи, які підтверджують:

- мету поїздки,

- місце проживання,

- наявність достатніх фінансових засобів на весь час перебування,

- намір повернутися до місця проживання.

Детальна інформація про правила перетину кордону з ЄС і перелік необхідних документів зазначено в «Шенгенському кодексі про кордони»: http://europewb.org.ua/shengenskyj-kodeks-pro-kordony-umovy-v-yizdu-ta-spysok-suprovidnyh-dokumentiv-dlya-gromadyan-tretih-krayin/ (неофіційний переклад).

 

Блок запитань та відповідей

Які громадяни України зможуть без віз відвідувати країни ЄС?

Усі, окрім тих, хто:

§перебуває у списку осіб, що становлять загрозу суспільному порядку, суспільному здоров’ю чи внутрішній безпеці;

§перебуває в списку осіб, в’їзд яких, хоча б в одній країні ЄС, заборонений;

§осуджений в будь-якій країні-члені Шенгенської зони або ЄС за злочини, які передбачають кримінальне покарання у вигляді позбавлення свободи строком мінімум в один рік;

§є об’єктом рішення про видворення з країни, яке приймається, зокрема, у випадках нелегального перебування;

§по яких є докази участі в злочинній діяльності чи явні докази наявності умислу приймати участь в подібній діяльності;

§не мають усіх необхідних документів.

Чи мають право прикордонні служби держав-членів ЄС вимагати додаткові документи?

Під час в’їзду до Шенгенського простору громадянину України потрібно буде мати документи, які підтверджують:

- мету поїздки;

- місце проживання;

- наявність достатніх фінансових засобів на цей термін перебування;

- намір повернутися до місця постійного проживання;

- поліс медичного страхування (у разі подорожі автомобілем - необхідна наявність страхування цивільної відповідальності власника транспортного засобу).

Чи буде шенгенська віза (багаторічна) дійсна для в’їзду до ЄС після запровадження безвізового режиму з Україною?

Громадяни, які мають дійсні шенгенські візи, зможуть в’їжджати на територію ЄС протягом усього строку їхньої дії.

До яких країн українські громадяни зможуть в’їжджати без віз після запровадження безвізового режиму з Євросоюзом?

Після запровадження безвізового режиму громадяни України зможуть в’їжджати без віз до усіх держав-членів ЄС (за винятком Великобританії та Ірландії), а також до 4 держав-асоційованих учасниць Шенгенської угоди: Ісландії, Ліхтенштейну, Норвегії та Швейцарії.

Отже, отримання візи не вимагатиметься під час поїздок до таких держав: Австрія, Бельгія, Болгарія, Греція, Данія, Естонія, Ісландія, Іспанія, Італія, Республіка Кіпр, Латвія, Литва, Ліхтенштейн, Люксембург, Мальта, Нідерланди, Німеччина, Норвегія, Польща, Португалія, Румунія, Словаччина, Словенія, Угорщина, Фінляндія, Франція, Хорватія, Чехія, Швейцарія, Швеція.

Чи зможуть громадяни з паспортами старого зразка (не біометричними) в’їжджати до Шегенської зони після запровадження безвізового режиму?

Громадяни, які мають дійсну шенгенську візу та дійсний закордонний паспорт старого зразка, також можуть в’їжджати на територію ЄС.

Чи матимуть право здійснювати подорожі до Європи без віз громадяни України, які постійно проживають на території тимчасово окупованих АР Крим та ОРДЛО?

Громадяни України, які постійно проживають на територіях тимчасово окупованих АР Крим та ОРДЛО, як і решта громадян України матимуть право користуватися перевагами безвізового режиму з ЄС на загальних умовах, оформивши біометричний паспорт України та дотримуючись інших відповідних вимог для безвізових подорожей.

Що потрібно для здійснення подорожі з дитиною?

Кожна особа, включаючи дітей незалежно від віку, повинна мати окремий паспорт.

Фізична особа, яка досягла 16 років, має право на вільний самостійний виїзд за межі України.

Фізична особа, яка не досягла 16 років, має право на виїзд за межі України лише за згодою батьків (усиновлювачів), піклувальників та в їхньому супроводі або в супроводі осіб, які уповноважені ними.

Відтак, залежно від кожного особистого випадку, можуть знадобитися додаткові документи – свідоцтво про народження, згода обох або одного з батьків, свідоцтво про смерть, рішення суду про позбавлення батьківських прав, визнання особи безвісти відсутньою або померлою тощо.

 

 

 

On-line бронирование
Забронировать
Быстрый поиск тура


от до
Разработан компанией НьюАрт 2013